Barcelona | Redacció | 27/09/2011

127 pedalades a 136 municipis catalans pedalen per un Aire més Net en el marc de la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS)

Aquest passat diumenge 25 de setembre ha sigut el dia central de celebració de PEDALA 2011. De les 127 pedalades, 69 han tingut lloc el darrer cap de setmana amb 16.000 catalans participant. La resta ho faran les properes setmanes.

En aquesta edició de PEDALA, participen un total de 136 municipis, alguns d’ells agrupant-se per organitzar actes conjuntament, com és el cas de les ja ben conegudes i concorregudes pedalades del Baix Llobregat, organitzada per set municipis i amb una participació de unes 1200 persones o del Besòs, organitzada pels municipis de Badalona, Sant Adrià del Besòs i Santa Coloma de Gramanet.

En el conjunt de Catalunya, es preveu una participació aproximada superior a 33.000 persones.

Cal destacar, no obstant que en alguns municipis, tant petits com grans, s’han desbordat les previsions. Destaca Lleida amb 2.300 participants, molt més del previst (1.800), a més de ser la única de les quatre capitals de província que organitzava una pedalada.

Amb la iniciativa PEDALA 2011, en que es pretén potenciar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport saludable i sostenible, no només com esport, i per això es vol donar un caràcter lúdic i festiu mitjançant la realització de tallers, concursos de disfresses, jocs, dinamització amb música, etc.

El missatge a transmetre aquest any, “Estalvia benzina, regala aire net” vol destacar els beneficis d’optar per una mobilitat sostenible només pel medi ambient sinó també per la nostra salut, ja que evitem l’emissió de productes tòxics com els òxids de nitrògen (NOx) i les partícules (PM10).

La iniciativa PEDALA 2011, està organitzada en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura , pel BACC, la Generalitat de Catalunya i els 137 municipis en col•laboració amb entitats locals dels municipis participants. Alguns municipis han “posat verda” les iniciatives pròpies ja existents, adherint-se al PEDALA 2011 i d’altres han impulsat la iniciativa per primera vegada.

Pots veure totes les fotos aquí

]]>