Barcelona l Redacció l 28/03/2012.

El préstec de bicicletes i les diferents accions de promoció de la bicicleta com a mitjà de transport arriba també al públic jove no universitari

 

 El Bicicleta Club de Catalunya (BACC), en conveni amb l’Espai Jove la Fontana, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i La Caixa, ha volgut oferir les bicicletes en préstec als joves de la ciutat per a facin els seus desplaçaments de manera sostenible, ràpida i divertida. Des del 28 d’abril i fins a finals de juliol de 2012 els joves podran gaudir d’una bicicleta en préstec, fent la seva inscripció al projecte a través de lenllaç web a l’apartat Bicicampus Jove , al web de Bicicampus.

El projecte Bicicampus està consolidat entre la comunitat universitària, una comunitat que entén la bicicleta com a mitjà de transport de futur, saludable i no contaminant. A l’hora de puntuar la proposta els universitaris valoren Bicicampus amb una puntuació molt alta: ho tenen clar: 8,16 sobre 10 punts. Els bons resultat no acaben aquí ja que edició rere edició, Bicicampus canvia els hàbits de transport dels universitaris i els dirigeix cap a uns hàbits més saludables i amb consonància amb la sostenibilitat.
 
És per això, que amb aquestes raons volem ampliar el públic beneficiari del projecte i començar a promoure la bicicleta com a mitjà de transport habitual entre els més joves (16 a 29 anys).

 
Una bici de passeig urbana i equipada per gaudir les 24 hores
 
Els joves tenen dret a utilitzar la bicicleta de forma exclusiva i intransferible les 24 hores del dia, com si fos una bici pròpia, amb l’excepció que l’hauran de retornar a finals del mes de juliol de 2012.
Les bicicletes que posem en préstec són bicis urbanes, de passeig i completament equipades: un vehicle segur, robust però també molt ergonòmic i estilitzat. Incorporen tots els elements de seguretat (llums de davant i darrere, reflectants i timbre) i altres elements com el portaequipatges.
 
Pocs robatoris gràcies a la prevenció
 
Per a prevenir els robatoris, el BACC posa a disposició dels joves bons cadenats: cada bicicleta es lliura amb una “U” rígida i un cable de bloqueig de rodes i seient.
A més, Bicicampus s’encarregarà de formar els usuaris en prevenció de robatoris en el mateix moment en què es lliuraran les bicicletes. Els participants aprendran com lligar la bici correctament i passaran un petit examen per comprovar si han après. L’organització també informarà els usaris periòdicament sobre seguretat i prevenció de robatoris a la ciutat a través de butlletins electrònics periòdics i vídeos demostratius.
 
Serveis exclusius pels usuaris
 
Tots els usuaris gaudeixen de serveis especials pel fet de tenir una bici en préstec. En primer lloc, en el moment d’entrega de la bicicleta els tècnics del Bicicleta Club de Catalunya ofereixen una sessió de formació i assessorament sobre com moure’s amb bicicleta per la ciutat: ensenyen els usuaris com lligar la bicicleta correctament i donen consells de seguretat.
 
Una altra avantatge de ser usuari, és poder gaudir dels beneficis, de manera gratuïta, de ser soci del BACC: ja que el carnet de l’associació inclou una assegurança de responsabilitat civil en els desplaçaments amb bici i múltiples descomptes en botigues de bicicleta.
I per últim, al maig o juny el Bicicleta Club de Catalunya organitzarà una taller de mecànica per a ensenyar als joves a fer les petites reparacions de la bicicleta.
 
Lliurament de les bicicletes amb una Festa
 
El BACC conjuntament amb l’Espai Jove de la Fontana, situat al barri de Gràcia de Barcelona, farà el lliurament de les bicicletes el dissabte 28 d’abril amb una festa ala plaça de l’Espai Jove. A més fer el lliurament de les bicicletes, farem la formació als joves per a evitar el robatori, hi haurà un concert, informació, exposició de consells de seguretat i circulació entre altres. Les bicicletes formen part de la campanya Bicicampus, engegada el 2007, per tal d’aconseguir que la bicicleta es converteixi en el principal mitjà de transport a les universitats de Catalunya. La campanya consta també d’una pàgina web amb informació sobre itineraris per anar amb bicicleta, consells per circular, a més de tot un seguit de raons per agafar la bicicleta.
 
El projecte és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’Obra Social de La Caixa i el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

 

]]>