Barcelona | Redacció | 20/02/2009

Veure l’estudi complert: Estudi de l’evolució dels robatoris de bicicleta a Barcelona 2008 vs 2003

Al Juny del 2008 el 32% dels entrevistats van patir alguna vegada el robatori de la seva bicicleta, un 8% el darrer any (del juliol del 2007 al juny del 2008). Al juny del 2003 eren del 39% i 15% respectivament. Això suposa una reducció de 7 punts percentuals, centrada en el darrer any. Si només observem els casos d’usuaris de la bicicleta particular, el descens és menor (10% el darrer any vs. el 15% del 2003).

Si tenim en compte que el bicing es va posar en marxa el març del 2007, és probable que la seva aparició hagi influenciat els resultats de l’últim any, a més de les mesures de prevenció dels usuaris, cada vegada més experts en evitar el robatori.

Per això, el BACC és prudent al valorar el descens dels robatoris i esperarà l’enquesta del 2009 per confirmar si es tracta d’una tendència o bé una treva al robatori.

El BACC reclama que l’ajuntament de Barcelona tiri endavant un pla contra els robatoris, que comprengui aparcaments als interiors dels edificis d’habitatges, llocs de treball i centres educatius, acció en la prevenció, el registre de la bicicleta. També reclama als Mossos detectar els punts negres dels robatoris i actuar per la recuperació, que actualmen és de 0%.

La notícia als mitjans de comunicació: El Periódico, La Vanguardia, ADN, El Punt, Europa Press, BTV, ElEconomista

]]>