10 propostes bici del BACC de cara a les eleccions municipals a Catalunya.

10 propostes bici del BACC de cara a les eleccions municipals a Catalunya.

Barcelona, 12 d’abril de 2023

Des del Bicicleta Club de Catalunya-BACC fem pĂşbliques 10 propostes per promoure la bicicleta que els diferents partits polĂ­tics haurien de considerar per a les eleccions municipals de 2023 i la propera legislatura a totes les poblacions de Catalunya.

1. Millorar la xarxa de carrils bici existent, fer els carrils bici mĂ©s amples per fer-los mĂ©s segurs, i perquè puguin adaptar-se a l’augment de la demanda. TambĂ© desdoblar els carrils bidireccionals en carrils de sentit Ăşnic.

2. Connectar els itineraris ciclistes fins ara separats, donar continuïtat i solucionar els punts negres (rotondes, interseccions, girs, trams inacabats…) de la xarxa bici existent. Crear xarxes contínues i segures de carrils bici entre municipis.

3. Crear i promoure espais d’aparcament segur per a bicicletes a les ciutats i als municipis: xarxa d’aparcaments pĂşblics, garatges privats existents, espais comuns de les comunitats de veĂŻns, zones d’afluència massiva de gent, centres comercials i en qualsevol edifici pĂşblic.

4. Promoure el transport de mercaderies i paqueteria amb bicicletes de cĂ rrega mecĂ niques o elèctriques, la ciclologĂ­stica d’Ăşltima milla aporta els beneficis de la bicicleta en la distribuciĂł de mercaderies, però cal un impuls decidit de l’administraciĂł perquè sigui rellevant.

5. Prioritzar la programació semafòrica per afavorir els modes de transport més sostenibles i reduir al mínim les aglomeracions i esperes en desplaçaments a peu, amb bicicleta o transport públic.

6. Reduir i controlar la velocitat: Establir zona 30 a tot l’entorn urbà, amb més controls de velocitat, per augmentar la seguretat de tothom que fem servir l’espai públic per desplaçar-nos pels carrers.

7. Crear un programa de finançament i ajudes per a l’adquisició de bicicletes, bicicletes elèctriques i bicicletes de càrrega en conveni amb el sector i les botigues de bicicletes.

8. Fomentar la policia amb bicicleta: formar i sensibilitzar els cossos policials i habilitar patrulles ciclistes. L’ús de la bicicleta proporciona proximitat a la població i un coneixement de primera mà de l’entorn que permet suggerir mesures per a millorar desplaçaments i seguretat.

9. Establir un protocol contra l’assetjament a les persones que circulen en bicicleta. Fer que els cossos policials evitin l’assetjament per part conductors/es de vehicles motoritzats, un dels motius que desincentiven l’Ăşs de la bici.

10. Realitzar campanyes i presència institucional per comunicar de forma activa, clara i continuada la bicicleta com una veritable opció de mobilitat segura, atractiva, econòmica i saludable.

 


Versión en castellano: 10 propuestas bici del BACC de cara a les elecciones municipales en Cataluña

Imatge de la capçalera – Banc de fotos Freepik

Si t’ha agradat aquest article, ajuda’ns a poder-ne publicar més

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Categories

Arxius