Una de les l√≠nies de treball de l’entitat, ja des de la seva fundaci√≥ l’any 2001, ha estat realitzar material audiovisual,¬†des de l’any 2021, concretament s’han publicat sota el nom d’Amb bici, millor!’ un seguit de videos per promoure a les xarxes socials l’√ļs de la bicicleta, i fomentar una mobilitat m√©s sostenible.

L’objectiu √©s crear cultura ciclista entre la ciutadania i contrarestar el relat venut pel lobby del motor durant anys, a trav√©s de la publicitat, que promet un estil de vida exit√≥s i una llibertat que, falsament, aporta el cotxe.

Sota el lema ‘Si nosaltres podem, tu tamb√©’ al setembre vam llan√ßar 2¬† spots als nostres canals de comunicaci√≥ fent-los coincidir amb la tornada a l’escola, la Setmana Europea de la Mobilitat i el Dia Mundial Sense Cotxes.

  • El primer v√≠deo tracta d’interpel¬∑lar, sobretot, les fam√≠lies perqu√®, aprofitant la tornada a la rutina i el moviment ‘Bicibus’, facin els trajectes a l’escola en bicicleta. Tractem d’arribar a la gent que potser algun cop s’ha sentit sedu√Įda per fer els trajectes amb bici, que t√© gent al voltant que ja ho fa o que, simplement, mai s’ho ha plantejat, per√≤ que en algun moment pot arribar a fer el pas.

  • El segon v√≠deo, publicat amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes, mostra tot el ventall de perfils de persones que, en el seu dia a dia, utilitzen la bicicleta per fer els trajectes a la feina, l’escola o la compra. D’aqu√≠ el ‘Si nosaltres podem, tu tamb√©’,¬† intentem que la gent se senti identificada i representada amb els perfils mostrats i es llenci a fer servir la bicicleta, sigui el tipus que sigui; urbana, de carretera, de muntanya, cargobike, longtail, etc

Estem clarament en un moment de canvi de paradigma de la mobilitat urbana i, per tant, √©s una excel¬∑lent oportunitat per fomentar el canvi d’h√†bits d’una bona part de la ciutadania. √Čs per aquest motiu que no volem deixar passar aquesta oportunitat hist√≤rica per engegar tot un seguit d’accions des de la nostra associaci√≥ ciclista per encoratjar als habitants de la ciutat de Barcelona per pujar a la bicicleta i que aquesta sigui considerada com a un mitj√† de transport habitual.

Amb la campanya ‘Amb bici, millor” volem transmetre que la bici no nom√©s serveix perqu√® la ciutadania faci els seus despla√ßaments habituals, sin√≥ tamb√© per a reflexionar que l’√ļs del temps pot ser un altre de m√©s benefici√≥s, tant pel que fa a la salut personal i benestar, com al global de la ciutat en termes de beneficis ambientals.

‘Amb bici, millor!’, pret√©n, a trav√©s d’una s√®rie de v√≠deos, conscienciar, convidar la gent que faci m√©s √ļs de la bicicleta i reivindicar el paper d’un vehicle que √©s el m√†xim representant de la mobilitat sostenible.

 

Amb el suport de