Osona | 23/09/2010

Més de 1.000 alumnes de 20 centres educatius de secundària de la comarca d’Osona i del municipi La Garriga participen a la campanya emmarcada dintre de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS) que se celebra a nivell europeu del 22 al 29 de setembre.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l’Agència Local de l’Energia del Consell Comarcal d’Osona i el Bicicleta Club de Catalunya (BACC), en la qual també hi col•laboren els centres d’educació secundària de la comarca d’Osona i el municipi de La Garriga, els Ajuntaments i el la Generalitat de Catalunya. Pretén mostrar que la bici és un sistema de transport sostenible, segur, saludable i divertit.

Osona, 23 de setembre.- Imagina que els nens poden anar tranquil•lament a l’institut amb bicicleta de forma segura. Impossible? Doncs ahir, aquest somni es va fer realitat gràcies a la 1a Edició dels “6 dies amb bici a l’insitut”, una iniciativa per promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a l’escola.
Ahir, el primer dia de la campanya, va ser un èxit i segons els organitzadors, supera les previsions de participació.

En què consisteix i com funciona?

L’activitat “6 dies de bici a l’institut”, tal i com indica el seu nom, consisteix en animar els estudiants a que facin els seus desplaçaments amb bicicleta durant els dies laborables de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.
Els alumnes reben un “carnet” on es s’estampa el segell que certifica que ha vingut amb bicicleta. Cada dia que vingui se li estamparà el segell a la recepció de l’escola. Només per participar i venir un dia en bici, els alumnes reben un petit obsequi. Si venen un mínim de 3 dies entren en el sorteig de bicicletes i diversos lots d’obsequis.
Per aquesta acció, les escoles han fet difusió de l’activitat als centres, faciliten informació amb itineraris segurs, consells de circulació i han habilitat aparcaments per a la bicicleta dins l’escola. Tot amb la col•laboració de les entitats implicades en el projecte.

Quan i on?

Del 22 al 29 de setembre als següents centres:
– SES Calldetenes (Calldetenes)
– IES Gurb (Gurb)
– IES Antoni Pous (Manlleu)
– Escola Casals Gràcia (Manlleu)
– IES Voltreganès (Masies Voltregà)
– IES Miquel Martí Pol (Roda de Ter)
– SES Bisaura (Sant Quirze Besora)
– IES Taradell (Taradell)
– Escola Vedruna (Tona)
– IES Tona (Tona)
– Sagrat Cors (Torelló)
– Escola Rocaparvera (Torelló)
– IES Vic (Vic)
– Col•legi Escorial (Vic)
– IES Jaume Callís (Vic)
– IES La Plana (Vic)
– Col•legi Sagrat Cor Jesús (Vic)
– IES Vil•la Romana (La Garriga)
– IES Manuel Blancafort (La Garriga)
– Escola Municipal d’Educació (La Garriga)
 

Llegiu sobre les experiències:

IES Voltreganès

Escola Vedruna (Tona)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *