La bicicleta √©s el mitj√† ideal per despla√ßar-se per les ciutats, a cop de pedal. √Čs un mitj√† de transport excepcional pel seu silenci, la seva velocitat i maniobrabilitat i ens permet moure‚Äôs amb relativa facilitat all√† on vulguem anar.

Cada bicicleta t√© unes caracter√≠stiques determinades, que varien la postura de conducci√≥ i el terreny per on circulen, segons la finalitat amb la qual s’han dissenyat. Per a despla√ßaments quotidians i urbans, les bicicletes que m√©s s’utilitzen s√≥n les plegables, les de passeig i les urbanes. Tot i aix√≤, algunes persones utilitzen tamb√© bicicletes h√≠brides o fins i tot de carretera.

Si ens iniciem al m√≥n ciclista el primer en qu√® repararem ser√† en la gran quantitat de bicicletes que inunden el mercat. No obstant aix√≤, decidir-se pel model adequat √©s f√†cil. Primer de tot cal pensar molt b√© en l’√ļs que li donarem, que tipus de recorregut realitzarem, si tenim espai per guardar-la, p√†rquing habilitat a l’edifici, etc.

A continuaci√≥ podr√†s veure un seguit de tipus de bicicletes a escollir per moure’t per la ciutat que es poden adaptar en funci√≥ de les teves prefer√®ncies. T’ajudem a triar.

Tipus de bicicletes

Bicicleta urbana

Bicicletes ideals per despla√ßar-se per la ciutat. El manillar t√© prou al√ßada perqu√® el ciclista estigui situat en una posici√≥ confortable i tingui una bona visibilitat de l’entorn, hi ha bicis amb barra alta i amb barra semi baixa. S’utilitzen a ciutat o per oci, i solen anar molt ben equipades (llums dinamo, parafangs i portaequipatges).

Bicicleta de passeig

S√≥n bicicletes orientades a la comoditat, amb el manillar molt alt per aconseguir una postura d’esquena recta. Tenen rodes molt grans i el centre de masses molt baix, garantint la m√†xima estabilitat i confort possible. S’utilitzen a ciutat o per oci i solen anar molt ben equipades (llums dinamo, parafangs i portaequipatges):

Bicicleta plegable

Bicicleta creada especialment per a la mobilitat en zona urbana. Un cop plegada, ocupa poc i √©s lleugera, amb l’objectiu de poder-la transportar a m√† amb facilitat. √Čs ideal per a dist√†ncies curtes i per combinar-la amb altres mitjans de transport, aix√≠ com per dur-la al lloc de treball o d’estudis, ja que ocupa poc espai.

Bicicleta híbrida

S√≥n bicicletes m√©s polivalents, segures i resistents, ja que serveixen tant per a rutes de carretera com per a moure’s per la ciutat, i suporten la circulaci√≥ per pistes forestals i camins. Sovint porten amortiment, per√≤ en la majoria dels casos, amb una forquilla r√≠gida per camins i pistes en sortir√†s igual de ben parat.

Bicicleta elèctrica

S√≥n bicicletes amb motor el√®ctric auxiliar, molt pr√†ctic per a persones que viuen en zones amb pendents pronunciats o per a persones grans o amb mobilitat redu√Įda. El motor s’activa quan es pedala i t’assisteix m√†xim 25 km/h. T√© l’inconvenient de ser m√©s pesada que la bici mec√†nica. Ara mateix al mercat hi ha bicicletes el√®ctriques de totes les modalitats.

Bicicleta de carretera

Són més lleugeres i ràpides, indicades per fer ciclisme esportiu a la carretera. Per fer-la servir a la ciutat cal canviar-li els pneumàtics per uns de més gruixuts i incorporar-hi els complements necessaris per circular per la ciutat amb comoditat.


Bicicleta de càrrega

La bicicleta ideal per portar tot all√≤ que no podries portar amb qualsevol altra bici, existeixen des de sempre i amb elles podr√†s carregar tota mena de paquets, portar els nens a l’escola i a m√©s a m√©s, s√≥n una opci√≥ fabulosa per a transportar mercaderies a les ciutats. Suporten molta c√†rrega i sovint disposen d’assist√®ncia el√®ctrica. Les bicis de c√†rrega s√≥n molt popular als pa√Įsos n√≤rdics i molt√≠ssima gent en disposa d’una per als seus despla√ßaments habituals.

I recorda, una bicicleta ha d’anar acompanyada d’un bon cadenat per poder-la lligar al carrer amb seguretat. A continuaci√≥ et deixem un comparativa de diferents cadenats que ha realitzat el nostre col¬∑laborador Ciclista Rodando.

Si t’ha quedat cap dubte o consulta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres a través del correu bacc@bacc.cat


Si vas en bici, uneix-te al BACC i gaudeix de la Vida Sobre Rodes.