16/12/2011 / Barcelona

El Bicicleta Club de Catalunya (BACC) obre un nou espai de la bicicleta urbana al centre de la ciutat, (carrer sant vicenç, 21) a prop del MACBA i del CCCB de Barcelona, coincidint amb la celebració dels seus 10 anys d’existència i el llançament de la seva nova imatge.

El BACC vol transmetre energia, felicitat, i bon rotllo.. tot això que dóna moure’s en bicicleta i que sembla més necessari que mai avui en dia. Aquest espai, a més a més, serà l’oficina tècnica del BACC, ja que l’entitat continuarà amb la seva tasca d’incidència política i social i els seus projectes per incrementar l’ús de la bicicleta.

Barcelona està vivint un bon moment per la bicicleta urbana en l’àmbit de la cultura, però també en l’àmbit empresarial, donant solucions pràctiques a la mobilitat de mercaderies o creació de noves empreses de moda dirigides a ciclistes. Així ho demostra el continu creixement d’usuaris de la bicicleta, la diferenciació de ciclistes en funció del tipus de bicicleta i la creació de subcultures ciclistes: “Bicinguers”, bicicletes plegables, el moviment Cycle Chic, les cruisers, les retro, les fixies, les BMX… La bicicleta urbana també és tendència i torna a formar part de la moda urbana, deixant de ser només un transport, per convertir-se en un complement que va amb l’estil personal de cadascun.

Barcelona mereixia un espai dedicat a la bicicleta urbana al centre de la ciutat i el BACC ho està fent possible. El centre vol contagiar la felicitat que dóna moure’s en bicicleta i presenta la nova imatge de la entitat i disposar d’un espai pels socis i tots els ciclistes. El centre acollirà les propostes provinents dels diferents sectors i subcultures de la bicicleta urbana, com p.e.:

. Manifestacions culturals com exposicions, projeccions, presentacions de llibres, conferències, tallers de moda i bicicleta, com el que es farà a partir del 2012 sobre joieria amb cadenes de bicicleta.

. Un espai per informar i presentar les darreres tendències associades a la bicicleta, complements per la bicicleta, nous models de bicicletes, propostes d’oci i cap de setmana, familiars, en parella, accessibles a un públic majoritari (vies verdes, rutes organitzades…).

. Un espai per al debat i la creació d’opinió: infraestructures, bicicleta pública, aparcaments, experiències foranies o locals…

El BACC fomentarà la cultura de la bici a través de merchandising relacionat amb la bicicleta, per tal de transmetre la cultura de la bicicleta de Barcelona a casa nostra i arreu del món.

Què diuen:

Un nuevo espacio para la bici. El País  

Bacc is Back. Enciclika

 

]]>