Barcelona | Redacció | 28 de juliol del 2008

El passat mes de maig, el BACC va demanar a l’ajuntament una explicació sobre, el que semblava, una campanya de retirada de bicicletes que s’havia detectat a la ciutat, a través d’unes imatges captades per un simpatitzant del BACC i diverses altres trucades i emails al respecte. El BACC llavors es va reunir amb l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana per parlar-ne.

Per començar, la Guàrdia Urbana va negar la existència d’una campanya concreta de retirada de bicicletes, sinó la coincidència de vàries sol·licituds de veïns a rel de la nova Ordenança de circulació. En segon lloc, la Guàrdia Urbana afirma que s’està aplicant el mateix criteri de retirada que s’aplicaria a qualsevol altre vehicle. Des del BACC varem respondre que les característiques de la bicicleta són diferents a les de qualsevol altre vehicle i per tant, s’hauria de definir uns criteris concrets.

En finalitzar la reunió, i després d’un primer contacte, s’acorda que la Guàrdia Urbana que fins definir un protocol nou actuaria només en casos extrems i revisaria el protocol d’actuació que faria arribar al BACC, per aportar criteris. El BACC ha rebut un primer esborrany, de només una pàgina, molt breu i generalista amb el qual creu que no és suficient. 

A l’espera d’una propera reunió amb la Guàrdia Urbana i l’Ajuntament, des del BACC us agrairíem ens féssiu arribar a l’adreça de correu ciclotimes@bacc.info fotos de les bicicletes que veieu amb una enganxina de la Guàrdia Urbana que informi de la retirada del vehicle.

A la foto ha de constar:

1. Carrer on es troba la bicicleta.

2. Data en que s’ha realitzat la foto.

]]>