Un dia per apagar el motor 

El BACC ha vist com molts ciutadans es desplacen amb bicicleta en lloc de fer-ho en moto o cotxe i els ha volgut premiar, ja que els ciclistes, amb els vianants i el transport públic, estan contribuint a que Barcelona no sigui la primera ciutat més contaminada del mon, sinó la 8ª. El BACC ha constatat però la manca de conscienciació de molts barcelonins, que continuen desplaçant-se en cotxe i moto.

Cal recordar que Barcelona és una ciutat compacte, de només 8 x 9 km. La majoria dels recorreguts són inferiors als 5 kilòmetres, o 20 minuts amb bicicleta. Per tant, la bicicleta és un mitjà de transport ideal per moure’s per la ciutat.

2.000 esmorzars, timbres, cintes reflectants i matrícules

Enguany el BACC ha servit 2.000 esmorzars amb productes de comerç just i ecològics, gràcies a un acord amb la cooperativa Mercasol.

A més, els ciclistes han rebut una bossa amb un timbre (element obligatori per circular a la ciutat), una cinta de pantaló, reflectant, informació de com evitar els robatoris, com circular per la ciutat i una matrícula + bici – CO2.

D’altra banda, s’ha realitzat una enquesta per conèixer l’ incidència dels robatoris i l’ús de la bicicleta. Com a novetat, aquest any, els ciclistes posaran una nota a l’acció de l’ajuntament envers la bicicleta.

El BACC ha fet una crida a la participació de la manifestació del dissabte convocada per Amics de la Bici

Aquest matí, a cada punt de l’esmorzar, el BACC ha convidat als ciclistes a participar en la manifestació organitzada per Amics de la bici que tindrà lloc el proper dissabte a les 18h a la pl. Universitat. Dimarts 3 de juny, una persona d’Amics de la Bici, molt implicada amb les entitats del món de la bicicleta a Barcelona, va patir un greu atropellament a una cruïlla del carril bici del carrer Consell de Cent.

El BACC, s’adhereix a la protesta d’Amics de la Bici, ja que es sent molt dolgut per aquest accident i fa una crida a les administracions i a tothom per a que això no torni a passar.

 

]]>