La jornada de treball es va dividir en 4 apartats, que van estar precedits per la presentació de la jornada a càrrec del Conseller del Consell Comarcal Eduard Botey. Els 4 apartats de la jornada van ser:

1 – Presentació del projecte “Amb bici a l’Institut” a càrrec del sr. Haritz Ferrando, coordinador del Bicicleta Club de Catalunya (BACC). On es van detallar les principals característiques del projecte i ens va mostrar l’experiència d’aquest en altres regions de Catalunya com Barcelona o Terrassa. També va presentar una guia per l’elaboració d’aparcaments segurs i va mostrar un vídeo de presentació del projecte.

2 – Presentació de la Unitat Didàctica “ La bicicleta a l’escola, per què no?” en la qual el sr. Joan Dinarès del Consell Esportiu d’Osona, va presentar aquesta Unitat Didàctica i va detallar les principals característiques d’aquest document publicat des del Consell Català Esportiu.

3 – Definició de les línies estratègiques del projecte pedagògic a Osona, en Gil Salvans com a tècnic de l’Agència Local de l’Energia va presentar les bases d’aquest projecte pedagògic a la nostre comarca i va definir unes línies bàsiques de treball, les quals posteriorment van ser treballades i debatudes entre tots els assistents. També es va exposar alguns exemples de treballs entorn de la bici ja efectuats alguns instituts d’Osona actualment, com va ser el cas del SES Calldetenes.

4 – Debat i treball sobre el projecte, en aquest apartat es va cedir la paraula als assistents per tal de veure quina és la seva opinió sobre les línies dibuixades i també veure el seu compromís en l’aplicació del projecte en els diferents instituts.

A tots els assistents de la jornada se’ls va entregar un exemplar editat del Projecte pedagògic “Amb bici a l’Institut” així com també un exemplar de la Unitat Didàctica de la bicicleta. D’aquesta forma es donava el tret de sortida al projecte, i es donava documentació per començar-hi a treballar.

 

]]>