Cada mes (el primer dijous), l’itinerari urbà el prepara una persona diferent de la delegació del BACC a Lleida i l’objectiu (a part de compartir l’experiència de rodar per Lleida) és fer notar les bicis com a opció de transport quotidià a Lleida, reivindicar l’espai a la via pública i fer veure que la convivència és possible avui mateix.

L’experiència d’aquest primer dia és que se’ns veu (ens movíem en grup i portàvem les armilles reflectants amb el nom del BACC) i aprofitant les aturades als semàfors, parlàvem amb la gent i els déiem: Treu la bici al carrer! Faltes tu! Ven-te el tot terreny i munta’t a la bici! Estem notant que cada vegada es veuen més ciclistes urbans però encara no som prou evidents entre el panorama urbà dominat pel cotxe, cal fixar-s’hi. I la nostra acció destaca la bicicleta entre els motors (un timbre sol potser no se sent però totes les bicicletes juntes, i tant!).

En acabar, amb un got a la mà a la terrassa d’un bar vàrem intercanviar sensacions durant la ruta, rialles i idees i propostes per a contagiar la bicicleta a Lleida. Preparant la propera farem una roda de premsa, una setmana abans i difondrem la convocatòria i el missatge. Segur que el grup creix.

La següent serà el 3 de juny, a les vuit del vespre, des de la plaça de la Pau (perquè la referència sigui més fàcil, l’hora i el lloc de sortida seran els mateixos). Una darrera cosa, ens ho vàrem passar tan bé! Les fotografies del circuit ho deixen ben clar: el somriure i la bici són parella.

Fitxa de l’activitat amb els punts clau:

  • Un dia (fix): el primer dijous de cada mes.
  • Una hora: a les vuit de la tarda. A cada estació de l’any avançarem o retardarem l’hora.
  • Un lloc de trobada (fix): Plaça de la Pau. Cèntrica, amb espai suficient i coneguda per tothom.
  • Publicitat: llista de correu. Compromís de la gent participant a portar un amic/ga la propera vegada i fer córrer la veu.
  • Ruta urbana: L’organitza una persona nova cada sortida. Variant continguts: p. ex. ruta del romànic, de la cultura, de la salut, de les places i jardins. La ruta es difon pel correu amb l’aplicació de google maps.
  • Identificació: Disposar dels petos BACC cridaners fa paxoca i crida l’atenció.
  • Lloc d’arribada: definit a cada sortida, amb lloc per a poder seure’s i prendre alguna cosa, mentrestant es parla de la bici, només de la bici i les seves circumstàncies.

 

Objectius de tot plegat:

– Ser cada cop més gent i fer-nos veure per tota Lleida
– Ensenyar a qui vulgui com circular a la trama urbana
– Ensenyar quins són “els secrets” per a una circulació segura en ciutat 
– Mostrar com la seguretat del/la ciclista augmenta amb la pràctica i circulació en grup 
– Fer-nos sentir i valer 
– Aconseguir massa crítica, capaç de capgirar la mobilitat a la nostra ciutat

Si vols paticipar al grup de Lleida contacta’ls a lleida(arroba)bacc.info

]]>