Poder aparcar la bicicleta a la porteria de casa resulta molt convenient. És més segur que deixar-la al carrer, i força més còmode que llogar una plaça en un aparcament públic. Això és el que fem els veïns d’una finca del carrer Santa Àgata, al barri de Gràcia de Barcelona.

Per tal d’instal’lar el parking-bici s’han de complir dos requisits. D’una banda, a la porteria hi ha d’haver espai suficient per a les bicicletes, i de l’altra, els veïns hi han d’estar d’acord. El reglament sobre comunitats de propietaris diu que cal la majoria simple de vots i de coeficients.

En el nostre cas, la porteria tenia un espai buit sota el forat de l’escala. Vaig comentar la meva idea del pàrking-bici amb alguns dels veïns amb qui tenia més confiança. Els va semblar bé, i a la propera reunió de la comunitat, vaig presentar la proposta. Vaig explicar que era una manera molt pràctica d’aprofitar un espai sense ús, sobretot per als veïns que tinguessin una bicicleta a casa. La iniciativa va ser aprovada, i un ferrer ens va fer l’aparcament a mida.

Si vols visitar aquesta instal.lació o necessites més informació pràctica, pots contactar amb el BACC.

{gallery}parking{/gallery}

]]>