Si l’aparques només per una estona, lliga-la a un aparcament del carrer. Si no en trobes, lliga-la al mobiliarii urbà, sempre que no dificuli la mobilitat dels vianants, o la funció del mobiliari.  Si vius a Barcelona, consulta la normativa municipal per saber on està permès aparcar la bicicleta.

Qualsevol persona o entitat pot sol·licitar un aparcament al carrer. Si ets de Barcelona es pot fer una sol·licitud al Districte. Pots baixar-te el model de sol·licitud aquí mateix.

Recorda que l’aparcament públic al carrer és de tots i, per tant, no abandonis la teva bicicleta a un parking ja que prens espai per un usuari i dona mala imatge de la bici: Procediment Guàrdia Urbana Barcelona bicicletes abandonades

Si l’aparques a l’origen – habitatge – o al destí – feina, estudis, etc… – cal trobar un aparcamet segur:

Aparcament a l’habitatge:

Molts edificis tenen una habitació petita a l’escala que podria servir d’aparcament. Si sou diversos veïns que ho demaneu, us serà més fàcil aconseguir-ho. Llegeix l’experiència d’un pàrking a peu d’escala.

Aparcaments subterranis:

Amb places per a bicicletes: BSM, SABA ofereixen places segures i cobren entre 12? i 20? al mes. Des d’aquesta pàgina pots descarregar-te llistats d’aparcaments subterranis.

Altres aparcaments privats:

Nombrosos aparcaments admeten bicicletes, tot i que no hi tenen un espai específic destinat. Cobren tarifes similars als aparcaments subterranis. També existeixen alguns aparcaments privats exclusius per a bicicletes, com My Beautiful Parking .  

Aparcament a la feina o al centre educatiu:

Whads-Accent, la Creu Roja, la Fundació Terra o l’Escola Oficial d’Idiomes disposen d’aparcaments segurs per als seus treballadors, associats i estudiants. Són iniciatives de les mateixes entitats i exemples que cal seguir.

 

]]>