Tipus de bicicletes urbanes per moure't per la ciutat

La bicicleta és el mitjà ideal per desplaçar-se per les ciutats, a cop de pedal. És un mitjà de transport excepcional pel seu silenci, la seva velocitat i maniobrabilitat i ens permet moure’s amb relativa facilitat allà on vulguem anar.

Cada bicicleta té unes característiques determinades, que varien la postura de conducció i el terreny per on circulen, segons la finalitat amb la qual s’han dissenyat. Per a desplaçaments quotidians i urbans, les bicicletes que més s’utilitzen són les plegables, les de passeig i les urbanes. Tot i això, algunes persones utilitzen també bicicletes híbrides o fins i tot de carretera.

Si ens iniciem al món ciclista el primer en què repararem serà en la gran quantitat de bicicletes que inunden el mercat. No obstant això, decidir-se pel model adequat és fàcil. Primer de tot cal pensar molt bé en l’ús que li donarem, que tipus de recorregut realitzarem, si tenim espai per guardar-la, pàrquing habilitat a l’edifici, etc.

A continuació podràs veure un seguit de tipus de bicicletes a escollir per moure’t per la ciutat que es poden adaptar en funció de les teves preferències. T’ajudem a triar.

Tipus de bicicletes

Bicicleta urbana

Bicicletes ideals per desplaçar-se per la ciutat. El manillar té prou alçada perquè el ciclista estigui situat en una posició confortable i tingui una bona visibilitat de l’entorn, hi ha bicis amb barra alta i amb barra semi baixa. S’utilitzen a ciutat o per oci, i solen anar molt ben equipades (llums dinamo, parafangs i portaequipatges).

Bicicleta de passeig

Són bicicletes orientades a la comoditat, amb el manillar molt alt per aconseguir una postura d’esquena recta. Tenen rodes molt grans i el centre de masses molt baix, garantint la màxima estabilitat i confort possible. S’utilitzen a ciutat o per oci i solen anar molt ben equipades (llums dinamo, parafangs i portaequipatges):

Bicicleta plegable

Bicicleta creada especialment per a la mobilitat en zona urbana. Un cop plegada, ocupa poc i és lleugera, amb l’objectiu de poder-la transportar a mà amb facilitat. És ideal per a distàncies curtes i per combinar-la amb altres mitjans de transport, així com per dur-la al lloc de treball o d’estudis, ja que ocupa poc espai.

Bicicleta híbrida

Són bicicletes més polivalents, segures i resistents, ja que serveixen tant per a rutes de carretera com per a moure’s per la ciutat, i suporten la circulació per pistes forestals i camins. Sovint porten amortiment, però en la majoria dels casos, amb una forquilla rígida per camins i pistes en sortiràs igual de ben parat.

Bicicleta elèctrica

Són bicicletes amb motor elèctric auxiliar, molt pràctic per a persones que viuen en zones amb pendents pronunciats o per a persones grans o amb mobilitat reduïda. El motor s’activa quan es pedala i t’assisteix màxim 25 km/h. Té l’inconvenient de ser més pesada que la bici mecànica. Ara mateix al mercat hi ha bicicletes elèctriques de totes les modalitats.

Bicicleta de carretera

Són més lleugeres i ràpides, indicades per fer ciclisme esportiu a la carretera. Per fer-la servir a la ciutat cal canviar-li els pneumàtics per uns de més gruixuts i incorporar-hi els complements necessaris per circular per la ciutat amb comoditat.


Bicicleta de càrrega

La bicicleta ideal per portar tot allò que no podries portar amb qualsevol altra bici, existeixen des de sempre i amb elles podràs carregar tota mena de paquets, portar els nens a l’escola i a més a més, són una opció fabulosa per a transportar mercaderies a les ciutats. Suporten molta càrrega i sovint disposen d’assistència elèctrica. Les bicis de càrrega són molt popular als països nòrdics i moltíssima gent en disposa d’una per als seus desplaçaments habituals.

I recorda, una bicicleta ha d’anar acompanyada d’un bon cadenat per poder-la lligar al carrer amb seguretat. A continuació et deixem un comparativa de diferents cadenats que ha realitzat el nostre col·laborador Ciclista Rodando.

Si t’ha quedat cap dubte o consulta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres a través del correu bacc@bacc.cat


Si vas en bici, uneix-te al BACC i gaudeix de la Vida Sobre Rodes.


Compartir

Relacionat